| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Studijní pobyt
     
Proč Austrálie
     
Proč WSIA
     
Studentské ohlasy
     
Jak na to
     
Vízum do Austrálie
     
Výběr města
     
Školy v Austrálii
     
Práce v Austrálii
     
Životní náklady
     
Ubytování
     
Katalog škol a kurzů
     
Časté dotazy - FAQ

Turistická víza

Internship

Fotogalerie

Kontakt
Úvod » Studijní pobyt » ... lang_preposlat_link1

Žádost o studentské vízum

 

Pro studijně - pracovní pobyty v Austrálii na dobu delší než tři měsíce potřebují lidé z ČR studentská víza.

  • Víza pro ČR vydává Australská ambasáda ve Vídni.
  • Víza se dají prodloužit přímo v Austrálii.
  • Délka těchto víz je závislá na délce studia, max 5 let.
  • Víza jsou vícevstupové
  • Poplatek ambasádě za vybavení víz je 305 EUR

Česká republika je zařazena pro všechny druhy studia, kromě odborného studia VET, do nejlepší možné kategorie - Assessment Level 1. Díky tomu je celý proces relativně jednoduchý, ikdyž je nutno brát ohled na mnoho detailú a je lepší nechat celý proces v rukou profesionálú. Pokud je žádost podána v rámci pravidel, riziko zamítnutí se blíží nule.

Žádosti v Assessment Level 1

Určeno pro zájemce o:

  • Studium na Univerzitě
  • Studium angličtiny
  • Studium na střední škole

Budete potřebovat:

  • Dotazník 157A
  • Uhrazen poplatek ambasádě 305 EUR
  • eCoE (Electronic Confirmation of Enrollment) potvrzení o přijetí na australskou školu (rádi jej pro vás pořídíme) 
  • Musíte mit dostatečné finanční krytí, ale nemusíte jej dokladovat se žádostí (víc informací)
  • Lékařská zpráva (víc informací)
  • 4 ks fotografii pasového formátu
  • Kopie pasu (dvojstrana s fotografií) platného alespoň v délce víz a nepoškozeného
  • Nesmíte mít žádné dluhy vůči zemím Commonwealthu. Když takové dluhy máte, je nutno navrhnout způsob řešení

V žádosti o studentské vízum budete muset deklarovat, že máte dostatečné finanční zabezpečení pro absolvování pobytu. Není potřeba dokazovat jeho původ, pokud si tuhle evidenci ambasáda nebo imigrační úřad dodatečně nevyžádají.

Žádosti v Assessment Level 2

Určeno pro zájemce o:

  • Odborné kurzy VET
  • Kombinované kurzy angličtiny a VET

Budete potřebovat:

  • Dotazník 157A
  • Uhrazen poplatek ambasádě 305 EUR
  • eCoE (Electronic Confirmation of Enrollment) potvrzení o přijetí na australskou školu (rádi jej pro vás pořídíme) 
  • Prokázání dostatečného finančního krytí a jeho původu (víc informací)
  • Doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání
  • Doklad o vašich předchozích pracovních zkušenostech
  • Výpis z rejstříku trestů - jen pro kurzy delší než 1 rok. Výpis ze všech zemí, kde jste za posledních 10 let žili déle než 1 rok
  • Lékařská zpráva (víc informací)
  • 4 ks fotografii pasového formátu
  • Kopie pasu (dvojstrana s fotografií) platného alespoň v délce víz a nepoškozeného
  • Nesmíte mít žádné dluhy vůči zemím Commonwealthu. Když takové dluhy máte, je nutno navrhnout způsob řešení

Máme s vízovou problematikou dlouholeté zkušenosti a rádi Vám poradíme a samozřejmě pomůžeme s přípravou všeho potřebného. 

Jsme financováni přímo a výlučně školami a proto naši klienti získávají vízové poradenství ZDARMA.

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list
Kontaktujte nás
 

Kontaktujte nás pro bližší informace. Rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti a pomůžeme vám s realizací pobytů podle vašich představ.

 

Kontakt - Mapa stránky