| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Studijní pobyt
     
Proč Austrálie
     
Proč WSIA
     
Studentské ohlasy
     
Jak na to
     
Vízum do Austrálie
     
Výběr města
     
Školy v Austrálii
     
Práce v Austrálii
     
Životní náklady
     
Ubytování
     
Katalog škol a kurzů
     
Časté dotazy - FAQ

Turistická víza

Internship

Fotogalerie

Kontakt
Úvod » Studijní pobyt » ... lang_preposlat_link1

Vyřizování studijního pobytu

 

 1. Výběr školy

Tomuto bodu je třeba věnovat nemalou pozornost! V Čechách a na Slovensku se nabízí jen velmi málo škol (to, že někdo říká, že spolupracuje se 70ti školami neznamená, že jich všech 70 nabízí i ve skutečnosti), to má za následek, že některé školy jsou opravdu přeplněné studenty z Čech a ze Slovenska. Není výjimečné, že je v některých školách ve třídě mnoho studentú z našich dvou zemí a to určitě není to, co od Austrálie očakáváš. 

Ve WSIA podrobně sledujeme situaci na školách, aproto dokážeme toto riziko minimalizovat.

Stejně tak je důležitý výběr samotného kurzu a jeho délky. Hlavně u kurzu angličtiny agentury často tlačí studenty do zbytěčně dlouhých kurzů, neboť z delšího kurzu je logicky vyšší provize. Všeobecně a velmi zjednodušeně se dá říct, že absolutní začátečník se na úroveň vyšší pokročilosti dostane za 6 měsíců studia, takže když už student má nějaké základy angličtiny, měl by zvažovat kurz určitě kratší, aby v posledních týdnech nebo měsících neplatil nemalé prostředky za to, že se ve škole nudí.

2. Přihláška na školu

K tomu je třeba vyplnit formulář dané školy, přiložit doklad o nejvyšším dosaženém vzdělání přeložený do angličtiny, kopie poslední strany pasu (tam, kde je fotka) a v případě, že před odborným kurzem neplánuješ studovat jazyk, taktéž doklad o úrovni tvojí angličtiny. Studenti si často myslí, že pro přihlášku je nutný světově uznávaný certifikát jako např. IELTS nebo TOEFL. Ty jsou výhodné, ale ne nutné - stačí prokázat ekvivalent požadovaného skóre.

S pomocí WSIA se dá přihláška na školu vyřídit i pomocí internetu. Stačí zaslat oscanované dokumenty na naší emailovou adresu a zbytek přímo v Sydney už vyřídíme my. Stejně tak není problém všechny dokumenty do naší kanceláře nafaxovat. S WSIA odpadá i placení „enrollment fee“ už při přihlašování. Tento poplatek můžou naši studenti platit až dohromady se školným přímo na účet školy.

3. Zaplacení školného

Po přihlášení se na školu, student přímo ze školy obdrží fakturu, pomocí které převede prostředky přímo na účet školy. Jakmile do kanceláře WSIA pošle doklad o zaplacení, WSIA opět (většinou) do 24 hodin vyžádá ze školy Confirmation of Enrollment, což je už doklad, který se přikládá k žádosti o vízum.

4. Rezervování letenky

Po zaplacení školného je ten pravý čas zarezervovat si letenku. Rezervace by měla být bezplatná, a proto s ní netřeba otálet a riskovat, že nakonec budeš mít vízum, ale nebudeš se mít do Austrálie jak dostat. Opět můžeš tuto záležitost nechat na WSIA, která se ti pokusí najít nejlevnější let.

5. Zkompletování ostatních dokumentů potřebných pro žádost o vízum

6. Podání žádosti o vízum

Austrálská ambasáda žádá studenty (viz. stránky ambasády), aby své žádosti posílali poštou (doporučeně). Kdo chce, může zanést svou žádost i osobně. K žádosti se přikládá i zdravotní prohlídka, kterou je lepší absolvovat ještě před podáním žádosti o vízum, čímž ušetříte čas. Kdo půjde na ambasádu osobně, riskuje, že cestu vážil zbytečně, protože často po minutovém rozhovoru při předávání dokumentů rozhovor končí větou: „Děkujeme, ozveme sa Vám za pár týdnů“.

7. Čekání

Po podání žádosti o vízum přichází nepříjemné období čekání, které může trvat několik týdnů. Často se ambasáda ozve až před vypršením 4týdenní lhůty s tím, že si vyžadují např. aktuální vypis z účtu nebo dokument ze sociální pojišťovny s potvrzením, kdo za tebe platil pojistku za posledních X měsíců (pokud si žádal o vízum z pozice zaměstnané osoby), nebo tě jen pošlou na zdravotní prohlídku, pokud si na ní nebyl.

Na konci svého čekání budeš ambasádou kontaktovaný(á) emailem nebo poštou - z dopisu se dozvíš jejich rozhodnutí.

Pokud je záporné a tvojí žádosti nebylo vyhověno, nic moc nemůžeš dělat. Úředník ambasády většinou končí na telefonu slovy: „Proti rozhodnutí neexistuje odvolání, v případě zájmu si můžete podat novou žádost“. O svoje peníze se ale bát nemusíš - peníze za školné ti budou v plné výši vráceny, propadá jen poplatek za žádost o vízum a poplatek „enrollment fee“.

Pokud je rozhodnutí kladné, což je naštěstí velká většina případů, zbývá o tom informovat WSIA a začít balit. :o)

V případě otázek nebo pro více detailů nás kontaktuj. Odpověď na sebe nenechá dlouho čekat.

Proces žádosti o vízum vyžaduje individuální přístup, se kterým se ve WSIA určitě setkáš. Např. pro manželské páry existují širší možnosti, které ti jinde ani nemusí být navrhnuté ...

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list
Kontaktujte nás
 

Kontaktujte nás pro bližší informace. Rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti a pomůžeme vám s realizací pobytů podle vašich představ.

 
Řekli o nás
 

S WSIA agenturou mam ty nejlepsi zkusenosti, vse probehlo perfektne a bez problemu...

Kristýna, 19
více zde>

 

Kontakt - Mapa stránky