| Štúdium a práca v Kanade | Štúdium v Dánsku | Štúdium a práca na Novom Zélande |
Studium v Australii s WSIA

Studijní pobyt
     
Proč Austrálie
     
Proč WSIA
     
Studentské ohlasy
     
Jak na to
     
Vízum do Austrálie
     
Výběr města
     
Školy v Austrálii
     
Práce v Austrálii
     
Životní náklady
     
Ubytování
     
Katalog škol a kurzů
     
Časté dotazy - FAQ

Turistická víza

Internship

Fotogalerie

Kontakt
Úvod » ... lang_preposlat_link1

Žádost o turistické vízum

 

Každý, kdo chce navštívit Austrálii z důvodu jako je:

  • turistika
  • návštěva přátel nebo rodinných příslušníků
  • krátkodobé studium do 3 měsíců
  • jakákoli nepracovní návštěva

musí zažádat o turistické vízum.

Česká republika patří k zemím, které se v od července 2005 zařadily mezi země, jejichž občané můžou žádat o turistická víza přes internet tzv. Subclass 676 - eVisa. Žádost o víza si naši občané můžou podat osobně přes internet anebo to nechat na registrovaném „travel agent“, který jim tuto žádost podá.

Žádosti se vyřizují přímo v Austrálii, konkrétně v Tasmánii na imigračním úřadě v Hobartu a po udělení víz není třeba čekat na speciální nálepku o vízech, protože víza jsou uložena v databázi všech víz v Austrálii. Jako doklad stačí vytisknout si dopis (email) o udělení víz a vzít si ho s sebou do Austrálie.

WSIA vám nabízí pomoc při vyřízení tursitických víz a to tak, že stačí, když vyplníte náš systém e-visa a my vám vaši žádost v první řadě zkontrolujeme, podáme a budeme vás o jejím průběhu informovat.

Základní podmínky, které by měl žadatel o turistické vízum splňovat jsou následující:

  • Platný cestovní pas (min. 6 měsíců po návratu z Austrálie)
  • Poplatek - vízum s pobytem do 3 měsícu je zdarma. Vízum s pobytem delším než 3 měsíce je za poplatek 50 EUR nebo 70 AUD.
  • Dobrý zdravotní stav
  • Bezúhonnost
  • Žadatel starší 70ti let musí mít zdravotní pojištění a absolvovat lékařskou prohlídku
  • Žádné dluhy vůči Britskému království
  • Vyplněná žádost přímo na stránce migračního úřadu anebo přes náš e-Visa systém
  • Být připravený prokázat fin. krytí na pobyt (1000 AUD/ měsíc života v Austrálii + peníze na zpáteční letenku cca 2000 AUD)
  • Být připravený prokázat status (zaměstnání, student nebo důchodce...)
  • Být připravený prokázat plán cesty

Novinky k žádosti o turistické vízum (květen 2007) - čtěte zde.

Austrálská turistická víza mají 3 základní vlastnosti:

  1. Platnost víz – je to období, kdy může jeho držitel cestovat do Austrálie. Vždy je na vízech den udělení a den konce platnosti (většinou je to 1 rok)
  2. Doba pobytu v Austrálii – čas, kdy může držitel zůstat v Austrálii vždy, když vstoupí do Austrálie (většinou je to 3 měsíce, 6 měsíců anebo až 12 měsíců)
  3. Počet vstupů – víza jsou většinou udělována na jeden vstup (single travel) nebo na více vstupů (multiple travel) po dobu platnosti víz

Základní podmínky víz, které jsou většinou vždy k vízům přidané:

  • 8101 – není povoleno v Austrálii pracovat
  • 8201 – po dobu pobytu v Austrálii není možné studovat víc než 3 měsíce
  • 8205 – pokud žadatel plánuje studovat víc jak 4 týdny, je potřeba absolvovat rentgen

Podmínky, které můžou být k vízům přidané:

  • 8503 – „no further stay“ - to znamená, že žadatel si nebude moci prodloužit víza přímo v Austrálii – tato podmínka je z našich zkušeností přidána do většiny víz

a různé jiné v závislosti na důvodu vaší návštěvy Austrálie

POZNÁMKA: Na rozdíl od studentských víz, při turistických je na každém žadateli, jestli si vyřídí i zdravotní pojištění. Z našich zkušeností vám to můžeme jen doporučit, protože pokud se vám v Austrálii něco přihodí, výdaje na zdravotní péči můžou narůst do velmi vysokých částek.

WSIA je registrovaný travel agent, máme zkušenosti s turistickými vízy, takže se na nás neváhajte obrátit pro pomoc. Pomůžeme vám nejen s vízem, ale i s letenkou a pokud bude třeba, doporučíme vám i vhodné ubytování a pojištění.

lang_forum_navrat_na_top lang_noticeboard_back_to_list
Kontaktujte nás
 

Kontaktujte nás pro bližší informace. Rádi se s vámi podělíme o naše zkušenosti a pomůžeme vám s realizací pobytů podle vašich představ.

 

Kontakt - Mapa stránky